You are hereDocumental en família: Angry Inuk

Documental en família: Angry Inuk


10/12/2018 19:15

El proper dilluns 10 de desembre de 2018 a les 19:30 projectarem el documental ANGRY INUK a la sala d’actes de l’escola IPSI, després del documental l’antropòleg Francesc Bailón ens farà una xerrada on ens presentarà els Inuit, i compartirà les seves experiències amb ells així com portarà alguns objectes tradicionals Inuits.

És necessària la inscripció prèvia aquí, per preveure l’aforament.

ANGRY INUK (Inuit enfadat)

Alethea Arnaquq-Baril (Canada, 2016, 85 minuts)
VO en anglès i inuktitut subtitulada en català

Les foques són un dels principals símbols de l’activisme pels drets dels animals. Malauradament, són també l’aliment bàsic i un dels fonaments de l’economia dels inuits, la cultura indígena que habita les tundres del nord del Canadà, Alaska i Groenlàndia. La tradició ancestral de caçar foques no només és necessària per a la seva alimentació i economia, sinó que té un rol central en l’àmbit social i en la identitat inuit.
La sorollosa lluita de les principals organitzacions ecologistes per erradicar la matança de foques al món ha sembrat una ombra de foscor en la forma de vida d’aquesta comunitat que, degut a la seva naturalesa silenciosa, no ha tingut mai veu en el debat públic.

Amb aquest documental, la directora inuit Alethea Arnaquq-Baril dona per fi al seu poble l’oportunitat de defensar-se dels prejudicis culturals que envolten el seu estil de vida i de plantar cara als grans grups ecologistes internacionals que mai els han volgut escoltar de primera mà.

Podeu trobar més informació en aquest enllaç.

AGENDA
La pel·lícula documental, Angry Inuk, es projectarà el dilluns 10 de desembre a les 19:15, a la sala d'actes de l'Escola, amb la següent agenda:
• 19:15 Rebuda i accés a la sala
• 19:30 Inici de la projecció*
• Col·loqui
• 21:30 Finalització de l'acte

* Es demana als assistents arribar amb temps per ser a lloc a l'inici de la projecció.
És necessària la inscripció prèvia aquí, per preveure l’aforament.

La Junta de l'AMPA

iframe: 

SEGUEIX-NOS!

FAO

Cartell Som Escola 160

afaec