You are hereMarç 2011

Març 2011


Si no ho veus correctament, pots anar a la versió web
des de l'AMPA IPSI Març 2011
ampaipsi.cat
Hola a tothom! Ja fa tres mesos del primer butlletí de noticies, i ha arribat l’hora de fer-ne el segon. Ja hem passat el Carnaval i la Setmana Blanca,... i ja estem a tocar de la Setmana Santa.

Pel camí s'ha signat l’acord amb AXA pel FAO, s'ha aconseguit un ple total a les xerrades del Dr. Salmurri i hem participat, com a jurat, als premis literaris que organitza l'Escola. Tenim preparat per a les properes setmanes un concurs per a tots els nens i nenes de l’Escola, un taller sobre gestió de conflictes i una proposta per a tots aquells que toqueu un instrument musical i teniu ganes de fer-ho en comú.

Esperem que el butlletí trimestral us sigui d’utilitat, i us recordem que si teniu qualsevol suggeriment, no dubteu a fer-nos-el arribar des del Web, o enviant un mail a junta@ampaipsi.cat.
Gestió de conflictes
El proper dijous 7 d'Abril, a les 8 del vespre, a la sala d'Actes de l'Escola (Borrell II), oferirem una xerrada sobre la gestió de conflictes, dirigida a tots els pares i mares de l’Escola. Els temes que es tractaran són:
  • El conflicte com una oportunitat.
  • La justícia tradicional versus la justícia “restaurativa”.
  • Generar diàleg: escolta empàtica. Què és i què no és.
  • Eina pràctica per a la gestió d’un conflicte.

La xerrada estarà al càrrec d’en Francesc Bonada, enginyer i coach, i pare de l’Escola.

En Francesc defineix el coaching com un procés de descobriment i d'aprenentatge que permet a les persones aconseguir els reptes i resoldre les dificultats que estaven fora del seu abast. En aquest procés la persona es converteix en protagonista i el coach l'acompanya com facilitador. Un procés de coaching permet que la persona pugui veure les coses d’una altra manera i això li obre noves possibilitats d’acció cap a allò que vol aconseguir o que vol resoldre.

Us hi esperem!
Concurs de logotip
Ara que l’Escola fa 50 anys, pensem que és un bon moment per modernitzar el logotip de l’AMPA. Per aquest motiu hem organitzat un concurs on hi poden participar tots els alumnes de l’Escola. El disseny guanyador l’utilitzarem com a nou logotip, i l’autor serà premiat amb un val de l’Illa per un valor de 150 €.

Els dissenys s’han d’enviar en format electrònic (jpg, gif, png, xcf, psd, bmp o tif) a l’adreça de correu junta@ampaipsi.cat, indicant a la capçalera: “concurs logotip” i en el cos del mail: nom i cognoms de l’alumne, curs i classe. S’acceptaran propostes fins el dia 26 d’abril de 2011.

Podeu trobar tots els detalls i les bases del concurs al nostre web.
Vine a l’orquestra de mares i pares
T’agrada la música? Saps tocar un instrument?

L’AMPA organitza una orquestra de mares i pares, amb l’objectiu de trobar-se, gaudir de la música i tocar plegats.

No s’ha d’abonar cap tipus de quota per participar-hi, ni hi ha cap altre requisit més que saber tocar un instrument i tenir ganes de fer-ho, encara que faci temps que no es practiqui… Animeu-vos!!

Si us interessa, adreceu-vos al mail de la Junta: junta@ampaipsi.cat
Commercial Dance

Des de l'AMPA hem organitzat un curs gratuït de ball pels alumnes d'ESO. Són sessions de 90 minuts, tots els dimarts a 2/4 de 7. Coreografies amb músiques de Shakira, Beyoncé, Black Eyes Peas, ..., sense necessitat de tenir formació de dansa.

La convocatòria està sent un èxit, i hem allargat la durada inicial a petició de les participants. Esperem poder consolidar-ho i que els alumnes puguin passar una bona estona.
Premis literaris
Un any més, un membre de la Junta de l'AMPA participa, com a jurat, en els premis literaris que organitza l'Escola, tant en llengua Catalana com en llengua Castellana.
Consell Escolar Municipal
En Jordi Mayné, membre de la Junta de l’AMPA IPSI, ha estat escollit com a representat al Consell Escolar Municipal. Des d’aquí li donem la nostra enhorabona!

El Consell Escolar Municipal de Barcelona i els Consells Escolars Municipals de Districte són els òrgans de participació ciutadana en l'àmbit de l'educació i representa la comunitat educativa de la ciutat de Barcelona. El CEMB té una funció assessora i pot elevar informes i propostes a les institucions educatives i al municipi. El CEMB és també consultat per l'Administració educativa de la Generalitat de Catalunya, pel Consorci d'Educació i per l'Ajuntament de Barcelona.
Fons d’Ajuda a l’Orfenesa (FAO)
El passat 26 de Gener vam firmar formalment les dues pòlisses d’assegurança amb AXA pel Fons d’Ajuda a l’Orfenesa. Amb la firma de les pòlisses, s’apropa el final de la fase de transició entre el FAO gestionat internament i el FAO externalitzat.

Aquesta transició, que va començar el mes de Novembre passat amb l’aprovació en Assemblea, acabarà a 31 de març de 2011, on es tancarà el procés de recollida de dades. S’enviaran cartes personalitzades a tots els assegurats monoparentals que encara no ens han facilitat les dades: Nom, cognoms i curs dels fills; nom, cognoms, DNI i data de naixement del pare/mare assegurat.

També s’enviaran cartes a tots els rebuts retornats definitius (fins a la data, tenim 10 baixes de 936 famílies amb dos assegurats, i 16 baixes de 436 famílies amb un assegurat).

Des de la Junta valorem molt positivament tot el procés. Lamentem que no totes les famílies segueixin en el nou FAO, però valorem dins de la normalitat aquest 1% de baixes.
Intermón Oxfam Trailwalker
Som l'Albert Puig, la Montse Salleras, en Joan Carles Cirera, en Jorge Garcia-Vidal, en Josep Gibert i en Jordi Calvet, un grup de pares i mares de l’Escola IPSI que ens hem proposat un doble repte: recaptar diners per contribuir en la lluita contra la pobresa i la injustícia al món i completar un recorregut de 100 km en menys de 36 hores.

Hem acceptat el repte de participar en la Intermón Oxfam Trailwalker pels seus valors implícits: contribuir a lluitar contra les desigualtats i la injustícia i esforçar-nos per aconseguir arribar entre Santa Maria de Paluatordera i Monistrol en el temps marcat. A més volem fer partíceps als nostres fills i filles, familiars i amics i amigues.

Vols col·laborar amb nosaltres per aconseguir un món més just? Dóna’ns suport!

Pots fer una aportació, la quantitat no importa. Per petita que sigui ens ajudarà a aconseguir la nostra fita!

Podeu fer les aportacions econòmiques a la plana http://trailwalker.intermonoxfam.org/ca/equipos/ficha/ipsi-team a l’equip de l’escola IPSI TEAM. I si sou dels que no us agrada fer pagaments per Internet, ens ho feu saber a la nostra adreça de correu electrònic (ipsi.trailwalker@gmail.com) i ja ens posarem en contacte amb vosaltres.

SEGUEIX-NOS!

FAO

Cartell Som Escola 160

afaec